• Introduktionskurs - handledarutbildning i Härjedalen

Introduktionsutbildning | Sveg

Är det dags för privat övningskörning? Då har vi på Ångmans Trafikskola utbildningar för både elev och handledare. Innan ni får börja övningsköra hemma så måste handledare och elever gå en introduktionsutbildning. Vi arrangerar kursen 1-2 gånger i månaden.

På introduktionsutbildningen, som ofta kallas för handledarkurs, så går vi igenom regler, risker och hur du tillsammans med din elev ska få övningskörningen så säker och effektiv som möjligt.

Att tänka på inför introduktionsutbildning för handledare

Du kan bli handledare från det att du har fyllt 24 år och har haft körkort i sammanlagt minst 5 år. Ansökan om att få bli en godkänd handledare gör du antingen digitalt eller med en blankett som du får via transportstyrelsen.se. Räkna med att det tar cirka två till fyra veckor att få handledartillståndet.

Introduktionsutbildning för elev

Från och med att du har fyllt 15 år och 9 månader får du delta på kursen. Du behöver kunna legitimera dig, alternativt att en närstående intygar din identitet.

Handledare och elev behöver inte göra introduktionsutbildningen vid samma tillfälle.

Kursen är giltig i fem år.

Du som handledare måste ansöka om att bli godkänd som handledare för varje elev du ska övningsköra med. Du ansöker till Transportstyrelsen om ett handledartillstånd.

Boka din kurs för att få börja övningsköra 

Välkommen att boka in din kurs för privat övningskörning!

Snabbanslutning